19.10.2017 r. uczniowie klasy III a brali udział w warsztatach kulinarnych. Warsztaty
te pomogły przeprowadzić mama Emilii i mama Natalii. Na początku
trzecioklasiści zapoznali się z historią pizzy, poznali zasady
wyrabiania ciasta oraz przypomnieli jakich składników warto
użyć, aby ta pyszna potrawa powstała. Mama Emilii zrobiła świeże
ciasto, którym dzieci podzielone na zespoły wykleiły
przygotowane wcześniej blaszki. Następnie uczniowie posmarowali ciasto
sosem pomidorowym, posypali ziołami i nałożyli składniki według
własnego uznania. Tak przygotowane pizze trafiły do piekarnika. Po
niedługim czasie oczekiwania, gotowe pizze znalazły się na stole.
Dzieci z wielkim entuzjazmem przystąpiły do konsumpcji. Wszyscy
uczniowie byli bardzo zadowoleni i dumni z siebie, że tak wspaniała
potrawa wyszła spod ich rąk.
Wych. kl. III a
M. Kmieć